Bergen op Zoom

Drie talenten gaan strijd aan tijdens finale T-Strijd

Breakout (foto: Erwin Klomp)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Vrijdag 15 maart strijden drie artiesten tegen elkaar tijdens de finale van T-Strijd, in Gebouw-T in Bergen op Zoom. De drie artiesten, Mansy, GrainBait en Breakout wonnen de voorrondes, en moeten tijdens de aankomende finalen bewijzen dat zij de beste act van West-Brabant en Zeeland zijn.

Allereerst Mansy, een Tilburgse artiest die zijn muziek laat spreken met doordachte autobiografische teksten en snelle flows. De artiest werkt samen met producers uit alle hoeken van de hiphopwereld. Uit die samenwerkingen ontstaan nummers met verborgen betekenissen en verwijzingen, waarvan je telkens weer een nieuwe ontdekt. “Mansy heeft de microfoon in zijn vuist alsof het een zwaard is, en geen schild nodig heeft om de strijd aan te gaan”, aldus de organisatie.

GrainBait

De organisatie omschrijft GrainBait als ‘een bedwelmend muzikaal lokmiddel dat de luisteraar meeneemt in een unieke ervaring’. Het rocktrio komt uit het Zeeuwse Tholen, en speelt een repertoire van eigen nummers, die bestaan uit een mix van hardrock, grunge en blues. GrainBait heeft een onmiskenbare rauwe rocksound, met ritmische gitaarpartijen, krachtige vocalen, subtiele orgelgeluiden en een strakke, dreunende ritmesectie.

Breakout

De jonge band Breakout is een hardrockband met een punkattitude die aanstekelijk eigen werk schrijft. Deze band timmert hard aan zijn succes en is bij Popaanzee geselecteerd voor het landelijke traject Popsport. Ze hebben samengewerkt met Marien Dorleijn, en in 2023 een livesessie opgenomen in de studie van De Staat. Breakout won in 2022 de aanmoedigingsprijs van Spectra, en deed mee aan de Internationale bandwedstrijd. De organisatie: “Hun live shows verrassen met aansprekende eigen nummers, een grote podium aanwezigheid, theatrale elementen en afwisseling tussen moordende energie en adembenemend stille momenten.”

T-Strijd

Muziekwestrijd T-Strijd is voor West-Brabant en Zeeland, en wordt georganiseerd door Gebouw-T. Regionale artiesten gaan hierbij de strijd aan om zich een jaar lang de beste act van deze regio te mogen noemen. De winnaar wint studio-opnames, een optreden in Gebouw-T of het Op De T Festival, en een waardebon vanuit de sponsor Magna Music. Het publiek bepaalt samen met de jury de uiteindelijke winnaar.

De finale vindt plaats op vrijdag 15 maart om 21.00 uur.