Roosendaal

Drie tieners aangehouden met tassen vol gestolen spullen

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De politie heeft woensdagmiddag drie tieners aangehouden op het station van Roosendaal. Ze hadden tassen vol met spullen bij zich, die waarschijnlijk uit een huis waren gestolen.

Het gaat om een 16-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 17-jarige jongen uit Apeldoorn en een 18-jarige man uit Drachten. De drie heren gedroegen zich baldadig op het treinstation. Ook hadden ze geen geldig vervoersbewijs bij. Ze moesten van NS-personeel het station verlaten, dus ze vertrokken naar de stad. Ze hadden toen alleen een fiets bij zich.

Verdacht

Toen de jongens na een tijdje weer terugkwamen op het station, hadden ze tassen vol met spullen bij. In de tassen zaten schoenen, kleding, een horloge en een laptop. Het NS-personeel vond het een verdachte situatie, en belde de politie. Tijdens de controle van de tassen vonden de agenten papieren met daarop een adres. Wat bleek, bij het huis dat bij dat adres hoorde, stond een raam open. Het leek alsof er mensen binnen waren geweest.

De bewoner van het huis was een dagje weg. Hij herkende de spullen die de jongens hadden gestolen. Het drietal is aangehouden en meegenomen naar een cellencomplex.