Wouw

Driehonderd Wouwenaren eisen dat ‘racebaan’ Molensingel wordt aangepakt

de Molensingel in Wouw

De Molensingel in Wouw

Sven de Laet Sven de Laet

Er moet snel iets gedaan worden aan de verkeersveiligheid op de Molensingel in Wouw. Dat eisen zo’n driehonderd inwoners van het dorp. Woensdagochtend ontving wethouder Cees Lok hun handtekeningen uit handen van twee initiatiefnemers. “Ik schrok toen ik zag hoe groot het probleem is.”

De verkeerssituatie op de Molensingel houdt de gemoederen al lange tijd bezig. Een slechte zaak, vindt Theo Santegoets, want ondertussen wordt er nog altijd door het dorp geracet. “En ik moet eerlijk bekennen: als ik zelf niet oplet, ga ik ook harder dan 50 per uur. De wegindeling klopt gewoon niet: de rijbaan is veel te breed en je hoeft geen voorrang te verlenen aan verkeer van rechts.”

Zeker negen van de tien mensen bij wie we aanbelden, vroegen meteen waar ze konden tekenen.

Toch valt het volgens de gemeente Roosendaal wel mee. “Zij zeggen dat er geen ongelukken gebeuren. Maar ja, hoeveel moet er gebeuren voor het probleem serieus genomen wordt?” Theo besloot het antwoord op die vraag niet af te wachten en ging samen met zijn buurman Han de Smet langs de deuren. “Ik ben ervan geschrokken hoe groot het probleem eigenlijk is. Zeker negen van de tien mensen bij wie we aanbelden, vroegen meteen waar ze konden tekenen. Er gaat hier iets goed mis.”

Volgens Theo is het duidelijk wat er nu moet gebeuren. “Allereerst de weg versmallen. En het asfalt vervangen door klinkers.” Toch is de grote vraag of er ook daadwerkelijk iets zal veranderen. “Laten we het hopen. Van veel mensen in het dorp hoeft het trouwens niet eens een 30-kilometerzone te worden. Als die vijftig per uur maar gewoon gehandhaafd wordt. Uit onderzoek is gebleken dat auto’s nu gemiddeld bijna tien kilometer per uur harder rijden.”

Lees ook: Gemeente: Molensingel in Wouw is ontsluitingsweg en moet verkeer vlot af kunnen voeren Lees ook: VLP maakt zich zorgen om Molensingel in Wouw: “Soms net een racebaan”