Bergen op Zoom

Drietal uit Roosendaal en Bergen op Zoom op parkeerplaats beroofd van horloges

Han Verbeem

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL / ETTEN-LEUR – Drie jongeren van 16, 20 en 21 jaar uit Bergen op Zoom en Roosendaal zijn donderdagavond omstreeks 19.30 uur beroofd op het parkeerterrein van het Trivum in Etten-Leur. Het drietal probeerde twee horloges te verkopen maar de deal liep uit op een gewapende beroving. Aan de hand van de signalementen kon de politie al korte tijd later vier verdachten aanhouden. De auto waarin zij reden, een witte Seat, is op de A59 aangehouden. De verdachten komen uit de omgeving van Den Bosch.

De drie slachtoffers hadden met de daders op de parkeerplaats afgesproken op de horloges te verkopen. De verkoop liep echter uit op een beroving. Volgens de politie moest het drietal de twee uurwerken onder dwang afgeven, waarbij de berovers hen met “een op een vuurwapen gelijkend voorwerp” bedreigden.

Na 20 minuten aangehouden

De daders gingen er vervolgens vandoor in een witte Seat en reden de snelweg A58 op, en gingen in noordelijke richting via de A16. Daar is de Seat gesignaleerd door politieagenten. Deze achtervolgden de wagen en wisten de bestuurder bij de A59 langs de kant te zetten. Dat was om 19.50 uur, twintig minuten na de overval. Alle vier inzittenden van de vluchtauto kwamen volgens de politie uit de buurt van Den Bosch. Ze zijn 19, 21, 23 en 25 jaar oud. Bij fouillering troffen de agenten de geroofde horloges aan. De verdachten zitten vast voor nader onderzoek en worden verhoord.

Deel dit op: