Nispen

Drijfzandgebied snel hersteld. Is het gevaar nu geweken?

Foto: © Gemeente Roosendaal

Kitty Joachems Kitty Joachems

Nadat vorige week een meisje wegzakte in het drijfzand bij de nieuwe brug aan de Molenbeek stelden de raadsleden Marco Schillemans van de Roosendaalse Lijst en Nicole Roeken van het CDA vragen aan de verantwoordelijk wethouder, Inge Raaijmakers. Ze wilden weten hoe dit kon gebeuren, of er nu sprake is van een onveilige situatie en wat er gedaan wordt om deze plek weer veilig te maken.

Door: Kitty Joachems

Uit de antwoorden van de wethouder blijkt dat de werkzaamheden rondom de Molenbeek zijn uitgevoerd in opdracht van de gemeente. Na oplevering waren de taluds nog een aandachtspunt. Deze moesten worden hersteld en verstevigd. De hevige regenval heeft ervoor gezorgd dat een deel van het talud onverwachts is weggespoeld. Daardoor ontstond het drijfzand waarin het meisje terecht kwam. Wethouder Raaijmakers benadrukt in haar antwoord dat het gebied is afgezet met rood-wit lint en dat er bordjes geplaatst zijn om mensen te waarschuwen voor het gevaar.

Schillemans en Roeken zijn tevreden met dit antwoord. Ze zijn blij dat er direct actie is ondernomen. Volgens Schillemans zijn de definitieve herstelwerkzaamheden inmiddels in volle gang. Roeken maakt zich nog wel zorgen om de veiligheid onder het bruggetje. Het college kan van haar hierover aanvullende vragen verwachten.

Lees ook: Meisje zakt tot middel weg in drijfzand Nispen, gemeente zet buurt af