Woensdrecht

Drone veroorzaakt gevaarlijke situatie bij vliegbasis Woensdrecht

Foto: Omroep Brabant

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

Een man die met zijn drone die in de buurt van vliegbasis Woensdrecht vloog, heeft dinsdag voor een gevaarlijke situatie gezorgd. De drone vloog op dezelfde hoogte als een chinook helikopter. De Koninklijke Marechaussee heeft de drone in beslag genomen.

Een 53-jarige man vloog dinsdag met een drone in een gebied vlakbij de vliegbasis Woensdrecht. Toen de Koninklijke Marechaussee hem staande hield, zat de drone op dezelfde hoogte als een chinook helikopter. Dat zou voor een gevaarlijke situatie hebben gezorgd. De drone en bijbehorende geheugenkaart zijn in beslag genomen.

Een week eerder, op 2 februari, vloog een 33-jarige man ook al met zijn drone in de buurt van de vliegbasis. Ook zijn geheugenkaart is in beslag genomen. De Marechaussee in Hoogerheide doet verder onderzoek naar beide zaken.

Regels voor drones

Voor het vliegen met drones gelden strenge regels. Als een dronevlucht voor eventueel gevaar kan zorgen, ben je verplicht om de vlucht te stoppen. Daarnaast is het verboden om met een drone te vliegen boven bijvoorbeeld militaire terreinen, overheidsgebouwen, evenementen en gebouwen van het koninklijk huis.