Rucphen

Dronken bestuurster en bemoei­zuchtige bijrijder van de weg geplukt

Foto: Shutterstock

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In de nacht van dinsdag 26 december zijn bij Rucphen een 21-jarige Roosendaalse vrouw en haar 19-jarige bijrijder uit dezelfde plaats aangehouden door de politie, op verdenking van rijden onder invloed. De aanhouding vond plaats kort na middernacht.

De politie kreeg een melding over een auto die op de A58 bij Rucphen zou slingeren. Agenten zochten de betreffende wagen op en gaven een stopteken. In eerste instantie leek de bestuurster dit te negeren maar uiteindelijk werd de auto aan de kant gezet. Bij het aanspreken van de bestuurster bleek dat zij mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde, waarna zij werd aangehouden.

Flink te veel gedronken

Tijdens de aanhouding bemoeide de bijrijder zich met de situatie en weigerde hij zich te legitimeren. Hierop is ook hij aangehouden. Op het politiebureau onderging de vrouw een blaastest, waaruit bleek dat haar alcoholpromillage 530 µg/l bedroeg. Voor een beginnend bestuurder geldt een limiet van 88 µg/l. Het rijbewijs van de Roosendaalse is ingenomen. Na verhoor is zij in vrijheid gesteld. De bijrijder, eveneens met een proces-verbaal op zak, is naar huis gestuurd.