Roosendaal

Dronken klant slaat winkel­medewerker en gaat politie te lijf

geweld tegen politie

Foto: Shutterstock

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Zaterdagavond is een 26-jarige Roosendaler aangehouden nadat hij een medewerker van een supermarkt mishandelde. Tijdens de arrestatie en de rit naar het politiebureau heeft hij ook agenten belaagd.

De verdachte kocht rond half negen ’s avonds een fles drank bij een supermarkt aan de Streuvelslaan. Niet lang daarna stond hij er weer, om een tweede fles te halen. Die werd hem echter geweigerd omdat hij inmiddels naar alcohol rook en een dronken indruk maakte. Dan mag een winkel geen alcohol meer verkopen.

Medewerker in gezicht geslagen

De man weigerde te vertrekken en wilde ook de fles niet afstaan. Medewerkers van de supermarkt probeerden hem te kalmeren en wilden hem niet met de drank laten vertrekken. Dat viel in slechte aarde. De dronkaard gooide de fles op de grond en sloeg een van de personeelsleden in het gezicht. Kort daarop arriveerde de politie.

Agent geduwd en bespuugd

De gewaarschuwde agenten probeerden een gesprek aan te gaan maar ook zij kregen de man niet rustig. Hij weigerde de gesneuvelde fles te betalen en gaf een agent een duw. Daarop is hij aangehouden voor mishandeling en vernieling. Rustig werd hij er echter niet van, onderweg naar het cellencomplex bleef hij verbaal agressief en werd een agent bespuugd.