Roosendaal

Dronken man gearresteerd voor doorrijden na ongeluk op A58

Foto: Pixabay / Steve Buissinne

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De politie heeft zaterdagnacht in Roosendaal een man gearresteerd. Hij zou dronken achter het stuur hebben gezeten en op de snelweg A58 schade hebben gereden aan zijn auto.

De politie kwam de automobilist op het spoor door getuigen. Zij zagen de man ‘s nachts de parkeerplaats oprijden bij Designer Outlet Roosendaal. Zijn auto was zwaar beschadigd en hij liet zich door iemand anders ophalen.

De getuigen gaven de politie een signalement van de man en een beschrijving van de auto waarmee hij werd opgehaald. Surveillerende agenten zagen de auto kort daarop in de Sint Josephstraat in Roosendaal. De bijrijder zag er uit zoals de getuigen hem hadden beschreven. Volgens de agenten was de man duidelijk dronken. Maar hij weigerde een blaastest.

De man wilde ook niet meewerken, toen de politie hem mee wilde nemen naar het bureau voor een ademtest. Hij begon de agenten te beledigen en verzette zich. De agenten hebben hem daarom gearresteerd en in de cel gezet.

Auto-onderdelen op de snelweg

De zwaar beschadigde auto is door een takelbedrijf opgehaald en bij de politie afgeleverd voor verder onderzoek. Al snel bleken er onderdelen te missen. Die werden teruggevonden op de snelweg A58. De politie denkt dat de man dronken was en na een ongeval is doorgereden. Dit wordt nog nader uitgezocht.

De verdachte is een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is vastgehouden om een verklaring los te krijgen. Ook wordt hij gehoord over het beledigen van de agenten, die daarvan aangifte hebben gedaan.