Bergen op Zoom

Dronken vrachtwagen­chauffeur uit Belarus geeft politieman vuistslag

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In de vroege ochtenduren van zaterdag 6 april 2024 is een dronken 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Belarus aangehouden op verdenking van het mishandelen van een politieagent. Het incident vond plaats op de parkeerplaats Wouwse Tol Noord langs de A58, nadat de politie ter plaatse was vanwege een melding van een vechtpartij.

Volgens het rapport ontving de politie rond 02.15 uur een melding van een mogelijke vechtpartij tussen twee vrachtwagenchauffeurs op de parkeerplaats Wouwse Tol Noord. Het slachtoffer, een Rus, verklaarde dat hij werd gewekt door het geluid van een toeterende vrachtwagen. Na onderzoek bleek dat hij ruzie kreeg met een collega, waarbij ze elkaar fysiek te lijf gingen. Echter, het slachtoffer weigerde aangifte te doen van het incident.

Dronken

De verdachte was op dat moment teruggekeerd naar zijn vrachtwagencabine. Bij aankomst van de politie vertoonde hij agressief gedrag, weigerde zijn identiteitsbewijs te tonen en er werd geconstateerd dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Na enige moeite slaagden de agenten erin om de man uit zijn cabine te krijgen, maar hij bleef agressief en sloeg met gebalde vuist een van de dienders in het gezicht, waarbij hij de agent net onder het linkeroog raakte.

Vastgezet

De politie greep onmiddellijk in en arresteerde de agressieve chauffeur, die zich hevig verzette. Na een korte medische controle in de ambulance vanwege een bloedneus, werd hij overgebracht naar het cellencomplex.