Roosendaal

Dronken vrouw weigert ademtest en moet rijbewijs inleveren

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een vrouw uit Eindhoven heeft haar rijbewijs moeten inleveren, nadat ze in Roosendaal werd betrapt op dronken rijden. De politie controleerde haar maandagnacht op de Burgemeester Prinsensingel in Roosendaal. Uit de blaastest bleek dat ze gedronken had. Ze moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, maar werkte niet mee.

De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een vrouw van 38 uit Eindhoven. Ze werd maandagnacht betrapt op dronken rijden. De politie controleerde de vrouw rond half vier ’s nachts op de Burgemeester Prinsensingel in Roosendaal. Uit de blaastest bleek dat ze had gedronken.

De Eindhovense moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daarmee kun je nauwkeuriger zien hoeveel alcohol iemand in het lijf heeft. Volgens de politie volgde de vrouw de aanwijzingen van de agenten niet op. Het lukte niet om de ademanalyse te doen.

“Om die reden is haar ‘weigering van ademanalyse’ ten laste gelegd en moest zij haar rijbewijs inleveren,” aldus de politie. Het rijbewijs wordt opgestuurd naar de Officier van Justitie. Die beslist binnen tien dagen hoe de zaak wordt afgehandeld.