Roosendaal

Drugsactie in Roosendaal resulteert in drie aanhoudingen

Foto: politie.nl

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Politieagenten hebben maandagmiddag twee huizen doorzocht aan de Reginadonk in Roosendaal. Dat resulteerde in de vondst van 45-duizend euro contant geld, 12 kilo hennep en 1 kilo hasj. Er zijn drie mannen aangehouden. Ze worden verdacht van drugshandel.

De politie vermoedde dat er drugs in de huizen aanwezig was. Een bewoner, een 28-jarige man, probeerde te vluchten. Hij klom over de schutting heen, maar agenten konden hem in de achtertuin van zijn buren aanhouden. Een 38-jarige man, de andere bewoner, is in zijn huis aangehouden.

Onder leiding van de rechter-commissaris zijn de huizen doorzocht. Er is 45 duizend euro contant geld, 12 kilo hennep en 1 kilo hasj gevonden. Ook heeft de politie een duur horloge in beslag genomen. De derde verdachte reed op de A58, ter hoogte van Wouw. Het gaat om een 39-jarige man uit Halsteren. In zijn auto lag een kilo hennep en 90 gram hasj.

Eerdere strafzaak

Alle drie de mannen zijn aangehouden en zitten vast voor onderzoek. De 28-jarige man heeft hierdoor voorwaarden overtreden die een rechter hem in een eerdere strafzaak oplegde. Alle drugs, geld, het horloge, een auto en nog wat andere spullen zijn in beslag genomen.

De politie onderzoekt de zaak verder. Er wordt een bestuurlijke reportage gemaakt, op basis daarvan zou de burgemeester kunnen besluiten om de huizen te sluiten.