Roosendaal

Drugsdealer aangehouden in Bosstraat in Roosendaal

Maarten Elst Maarten Elst

De politie heeft dinsdagmiddag rond 14:30 uur een drugsdealer aangehouden in de Bosstraat in Roosendaal. De 23-jarige man uit Bergen op Zoom is door de agenten overgebracht naar een politiecellencomplex en wordt gehoord.

Agenten van politieteam Roosendaal waren volgens berichtgeving bezig met een actiedag in het kader van ondermijning en zagen een drugsdeal plaatsvinden in de Industriestraat. De koper werd door hen staandegehouden en legde een verklaring af. Hierop is de Bergenaar in de Bosstraat aangehouden. In zijn auto troffen de agenten een kleine hoeveelheid hennep aan.

Op basis daarvan is de auto van de Bergenaar in beslag genomen. De agenten troffen op het politiebreau in de auto van de Bergenaar een boodschappentas aan met diverse verpakkingen die doorgaans in een boodschappentas zitten. Eenmaal doorgezocht merkten de agenten op dat de boodschappen toch wel apart waren. Ze openden de verpakkingen en troffen daarin bijna 100 gripzakjes hennep en 55 ponypacks met cocaïne aan.

De gemeente Roosendaal is voornemens om een bestuurlijke maatregel tegen de 23-jarige verdachte op te leggen. De man krijgt, naast dat de officier van justitie over de verdere strafrechtelijke afhandeling beslist, van de gemeente een dwangsom opgelegd.