Hoogerheide

Drugsdealer aangehouden terwijl hij eerder weggegooid bewijs kwam ophalen

Stockfoto: PxHere

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Vrijdagmiddag is in Hoogerheide een 27-jarige Bergenaar aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Hij was zo dom om terug te komen naar de plek waar hij zijn drugs had weggegooid toen agenten hem voor het eerst in de smiezen kregen.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

De dealer werd net na 15.00 uur voor het eerst door agenten gezien, op de parkeerplaats bij de Raadhuisstraat. Hij reed er weg toen hij de politie aan zag komen en wekte daarmee juist de interesse van de dienders op, die het vermoeden kregen dat hij op die plek aam het handelen was geweest.

In de bosjes

De man reed richting de Belgische grens en gooide onderweg wat uit zijn auto. Op de Putseweg kreeg hij een stopteken voor een controle en daar werd niets verdachts gevonden, dus kon hij gaan. De agenten reden terug naar de parkeerplek waar ze Bergenaar eerder hadden zien staan en troffen daar in de bosjes een plastic zak aan met enkele tientallen zakjes, die vermoedelijk cocaïne bevatten. Kort daarop kwam de verdachte zelf ook aanlopen. Deze keer vluchtte hij te voet, toen hij in de gaten kreeg wat er aan de hand was. Hij is in de Raadhuisstraat aangehouden op verdenking van handel in drugs en vastgezet voor verhoor.