Woensdrecht

Drugsdumping Woensdrecht gelinkt aan brand in Egmond a/d Hoef

Foto: ©112Markiezaten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie denkt dat er raakvlakken zijn tussen een dumping van drugsafval in Woensdrecht en een autobrand in Egmond aan den Hoef. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht gaat de politie dinsdagavond uitleggen wat die zaken met elkaar te maken hebben.

De politie denkt dat een recente autobrand in Egmond aan den Hoef iets te maken zou kunnen hebben met de dumping van drugsafval in Woensdrecht. Het drugsafval werd al gevonden op 24 oktober. Er lagen toen 22 vaten in een geparkeerde bestelbus. Het busje stond in de Dorpsstraat in Woensdrecht, pal naast basisschool De Poorte. De bestelbus had geen kentekenplaten en stond al een tijdje op dezelfde plek.

Door de media-aandacht voor de bestelbus, heeft de politie nieuwe aanwijzingen gekregen. “Inmiddels zijn er, nadat er regionaal aandacht aan deze zaak werd besteed, nieuwe ontwikkelingen. Er blijken tijdens het onderzoek onder andere raakvlakken te zijn met een vrij recente autobrand in Egmond aan den Hoef,” aldus de politie. “Deze nieuwe ontwikkelingen worden tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht bekend gemaakt. En uw tips kunnen helpen bij dit onderzoek!”

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op de landelijke zender NPO1. Het begint dinsdag om 20.30 uur. De herhaling is op woensdag 16.30 uur, maar dan op NPO2.

Lees ook: Bestelbus met drugsafval gevonden naast basisschool in Woensdrecht