Zevenbergschen Hoek

Drugslab dat per toeval ontdekt is bij brand blijkt amfetaminelab

Er is niet veel meer over van het lab (foto: politie)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het drugslab dat donderdag 2 mei per toeval is ontdekt in een brandende schuur, blijkt een amfetaminelab te zijn. Dat is gebleken uit uitgebreid onderzoek van specialisten. Ook zijn er grote hoeveelheden synthetische drugs gevonden. Het houten schuurtje waarin het lab verborgen zat, is volledig verwoest. De 51-jarige bewoner zit nog steeds vast.

Er kwam donderdagavond een melding binnen over een brand in een houten schuur. Ook zijn er verschillende kleine ontploffingen in de schuur geweest. De brandweer wist de brand te blussen, maar de schade is groot. Volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen heeft er een amfetaminelab in het schuurtje gezeten.

Uit verder onderzoek van de politie bleek ook dat de bewoner kort na het uitbreken van de brand wegreed in een auto. Deze auto is door agenten in de omgeving gevonden. In het voertuig stonden twee kratten met daarin synthetische drugs. Ook is er 180 kilo amfetaminepasta gevonden, en ook amfetamineolie, methamfetamine en grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs.

De politie laat weten dat de verdachte nog steeds vast zit. Hij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees ook: Brandende schuur in Zevenbergschen Hoek blijkt drugslab