Heijningen

Drugslab gevonden in Heijningen, twee personen aangehouden

Foto: Christian Traets Fotografie

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Aan de Postbaan in Heijningen heeft de politie een groot drugslab aangetroffen. Er zijn twee personen aangehouden.

Het lab, dat momenteel niet werd gebruikt, is ingericht voor de productie van synthetische drugs. In een paardenstal staan twee ketels voor het vervaardigen van amfetamine en in een container op het terrein staat eveneens een ketel. Ze zijn alle drie van industrieel formaat en konden tevens voor het maken van crystal meth ingezet worden. In de woning zijn zowel amfetamine en chrystal meth aangetroffen.

Afvalvloeistoffen rijdend gedumpt

Tevens werden op het perceel afval van drugsproductie aangetroffen en de bijbehorende materialen. Op een smal weggetje naast de woning stond bovendien een klein bedrijfswagentje met een 1000 liter vat. Deze auto werd gebruikt of afval te dumpen. Met een aan het vat bevestigde slang kon al rijdend vloeistof worden gelost.

Grote vangst

Een van de verdachten is bij de woning aangehouden. Deze 32-jarige man komt uit Heijningen. Zijn kompaan werd in Rotterdam opgepakt en is een Tilburger van 58. Het lijkt een grote vangst, gezien wat er op het terrein allemaal is aangetroffen. De politie heeft nog wel even werk aan het onderzoeken van zowel de locatie als de aangehouden verdachten.