Roosendaal

Drugspand Molenstraat 6 weken dicht na vechtpartijen, brand en overlast

Foto: © Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal heeft een woning gesloten aan de Molenstraat in Roosendaal. In het huis wonen wisselende groepen mensen met verslavingen en psychische problemen. Er is al jarenlang overlast voor de buurt door vechtpartijen en zelfs brand. Het drugspand is maandag op slot gegaan en moet zes weken dicht blijven. Voor de vaste bewoners is ander onderdak geregeld.

Door: Bianca van Vugt

De problemen rond het drugspand spelen al jaren. De eigenaar van de woning wist niet eens wie er allemaal in het huis woonden. Er werden meerdere kamers onderverhuurd en er drongen ook mensen binnen die er zonder toestemming gingen wonen. De meeste van hen waren verslaafd en sommige hadden ook psychische problemen.

Meldingen van overlast of ruzie

De politie is er in 3 jaar tijd ongeveer 130 keer geweest na meldingen van overlast of ruzie en vechtpartijen. Zo was er in september nog een ernstige mishandeling waarbij een politiehelikopter in de buurt op zoek ging naar de dader. En in juli ontstond er brand op de tweede verdieping van het huis. Het zorgde steeds voor onrust in de buurt.

Professionele hulp

Sinds vorig jaar kwam er hulp voor de bewoners vanuit het Zorg- en Veiligheidshuis De Markiezaten. De politie bleef langskomen en de gemeente pakte de illegale bewoning en de vervuiling rond de woning aan. Maar het hielp allemaal niets. Daarom heeft burgemeester Han van Midden de woning nu 6 weken gesloten. De vaste bewoners hebben een andere plek gekregen en krijgen professionele hulp. De gemeente hoopt dat de buurt nu weer wat rust krijgt.

Lees ook: Brand in monumentaal pand Roosendaalse Molenstraat