Lepelstraat

Drukte bij optocht De Straot ondanks harde wind

Foto's ©112Markiezaten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In De Straot is de optocht zaterdagmiddag gewoon doorgegaan, ondanks de harde wind. Wel waren enkele carnavalswagens aangepast.

Een beetje storm houdt de Lepelstraters echt niet binnen. Het was zaterdagmiddag lekker druk bij de optocht door De Straot. Een paar van de carnavalswagens hadden hun kunstwerken wat aangepast, zodat ze geen problemen zouden krijgen met de harde wind.

Overal in Brabant zijn tientallen optochten afgelast of uitgesteld vanwege storm Ellen. Ook in Lepelstraat was het spannend. Zaterdagochtend in alle vroegte kwam het verlossende woord van de organisatie. Op Facebook liet de Stichting Straotse Karnaval weten: “Al staot er wa wind onze STRAOTSE OPTOCHT gaot gewoon deur! Alle deelnemers veel leut en succes!”

Wa d’n tejaoeter!

Het motto dit jaar was “Karnaval wa d’n tejaoeter”. De 27 deelnemers, zowel wagens als loopgroepen, hebben daar hun eigen theatrale draai aan gegeven. Bouwclub Leutige Bouwers deden dat het beste en gingen naar huis met de eerste prijs voor grote wagens. Hun wagen was een ode aan vadertje tijd, dus veel klokken en wijze grijze heren.

Maandag kinderoptocht

Op maandagmiddag is het de beurt aan de jongeren van De Straot. Het is de 47e keer dat de kinderoptocht wordt gehouden. De jonge Straotse carnavallers vertrekken om 14.15 uur. De kinderoptocht begint bij basisschool De Wegwijzer aan de Wethouder Bogersstraat in Lepelstraat.