Roosendaal

Drukte van jewelste bij Leutmart in Roosendaal: ‘Dit is genieten’

Sven de Laet Sven de Laet

De Markt in Roosendaal stond maandagmiddag – net als de voorgaande dagen – bomvol. Honderden kinderen vermaakten zich daar uitstekend op de zonovergoten Leutmart. “Dit is toch geweldig.”

Voor wie geen idee heeft wat de Leutmart precies inhoudt, legt commissiehoofd Marco Zagers het nog even uit. “Verenigingen en carnavalsclubjes kunnen zich hier vanuit een kraampje presenteren. Vaak met een leuk spelletje, bijvoorbeeld. En dan rijden er ook nog wat treintjes rond.”

Er zijn nu zo’n duizend stempelkaarten verkocht.

Een bonte boel, dus. “En we zien ook echt dat het evenement groeit”, vertelt Zagers enthousiast. “Er zijn nu zo’n duizend stempelkaarten verkocht, die de kids kunnen vullen bij de kraampjes. Dat zijn er echt een hele hoop.”

Het contrast met de voorgaande jaren is dan ook groot. “We hebben wat lastige jaren achter de rug. Natuurlijk door corona, maar daarvoor ook door slecht weer. Dan is het extra lekker dat we nu in het zonnetje staan.”

Ook Jacqo van Gastel, voorzitter van Stichting Carnaval Roosendaal, is een blij mens. “We zien de afgelopen dagen dat het volle bak is. Zo druk als zaterdag heb ik het nog nooit gezien op de Markt.” En ook de populariteit van de buitenpodia is hem niet ontgaan. “We horen van veel mensen dat dit een blijvertje is.” Of dat ook gaat gebeuren, zal volgend jaar blijken. De Leutmart staat dan in ieder geval weer op het programma.