Rucphen

Dubbel succes bij voetbalvereniging RSV Rucphen: twee jeugdteams winnen bekertoernooi

RSV JO15-1 en JO17-1 vieren samen een feestje op het veld na binnenhalen van de bekers (foto: Bram van Putten)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Dubbel feest afgelopen zaterdag bij voetbalvereniging RSV Rucphen. Daar wonnen namelijk zowel de JO15-1 als de JO17-1 de bekerfinale in Diessen. Dat heeft de club uitbundig gevierd.

“Het was een dag waar iedereen van voetbalvereniging RSV reikhalzend naar uitkeek”, vertelt Bram van Putten namens RSV Rucphen. “Want die dag stonden de bekerfinales van het Zuid 1-district op het programma.”

Het is overigens niet de eerste keer dat een team van RSV in de bekerfinale stond. “Vorig seizoen stond JO16-1 van de club al in de finale. Dat is ook al een knappe prestatie. Maar dit seizoen waren er dus maar liefst twee ploegen! Voor een dorpsclub als RSV is dat echt een unicum.”

Twee bekers mee naar Rucphen

Met twee tot de nok toe gevulde bussen, vetrokken beide teams zaterdag richting Diessen. Om 11.00 uur was het eerst de beurt aan JO15-1. “Zij namen het op tegen GDC uit Eethen.” Met 3-0 voorsprong ging het team de rust in. “Een klein uurtje later zegevierden ze met maar liefst 7-1.”

Daarna was het de beurt aan JO17-1. Hun tegenstander kwam uit het Waalwijkse Baardwijk. “Het spel golfde op en neer.” Tijdens de rust stond het 1-1. “Maar in de slotfase van de wedstrijd trokken de mannen uit Rucphen alsnog dikverdiend aan het langste eind.” De eindstand: 3-1. En dus gingen er twee bekers mee terug naar Rucphen.

Volksfeest

“Na de afloop van de wedstrijd van JO17-1 barstte er een heus ‘volksfeest’ los in Diessen”, vervolgt Bram. “En even later ook op ons mooie sportpark De Molenberg. Het was een volksfeest dat tot in de late uurtjes doorging!”