Roosendaal

Duitser zonder rijbewijs onder invloed in gestolen auto aangehouden

Close-up van politielogo op rug van agent

Maarten Elst Maarten Elst

Een 41-jarige Duitser is maandag aangehouden voor het rijden onder invloed en voor heling. Na een tip van een buurtbewoner konden politieagenten de man in de Stoopstraat aanhouden. Terplekke was duidelijk dat de man onder invloed was van drugs. Uit onderzoek bleek dat de man eveneens geen geldig rijbewijs heeft en de auto waarin de Duitser reed gestolen bleek te zijn. De auto is door de politie in beslag genomen. De verdachte is aangehouden en zit vast in een politiecellencomplex. Inmiddels heeft de man een verklaring afgelegd.

Een buurtbewoner van de Van Coothlaan in Roosendaal zag al geruime tijd een man in een auto zitten. Volgens deze getuige leek de man buiten westen en was hij vermoedelijk onder invloed van drugs. Na de melding van deze verdachte situatie gingen politieagenten polshoogte nemen, maar was de man inmiddels weer vertrokken.

Stoopstraat

Niet veel later stuitte de politie op de man en zijn voertuig in de Stoopstraat. De bestuurder kreeg een stopteken en werkte hier aan mee. De man, wie een 41-jarige Duitser bleek te zijn, stapte uit en was volgens de agenten ‘sloom en gedesoriënteerd’. Kort hierop is de man aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

Terplekke bleek eveneens dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook de auto waarin de man reed zou vermoedelijk gestolen zijn. De kentekenplaten van de auto correspondeerden namelijk niet met het voertuig. De politie heeft de auto in beslag genomen voor verder onderzoek en is maandag weggesleept door een takelbedrijf.

Duitser zit vast

De 41-jarige verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex en is daar voorlopig ingesloten. Nog dezelfde dag legde de man een verklaring af, maar bleef, op laste van de politie, vastzitten. Bij de man werden eveneens nog twee flesjes GHB aangetroffen. Hij verklaarde later op de maandag dat hij onder invloed was van deze stof.