Hoogerheide

Duizenden wielerfans zien Benelux Tour finishen in Woensdrecht

Sven de Laet Sven de Laet

Het was woensdagmiddag een drukte van jewelste op de Putseweg in Hoogerheide. Daar finishte de derde etappe van wielerkoers de Benelux Tour. Na ruim 168 kilometer was het de Nederlander Taco van der Hoorn die als eerste over de meet kwam.

Na een rit door Friesland en een tijdrit in Lelystad daalde de enige meerdaagse World Tour-koers van ons land af naar Brabant. Al was de start van de etappe zelfs nog een stukje zuidelijker: rondom het Belgische Essen werd twee rondes gereden, voordat het peloton terug de grens over ging. Vervolgens werden er drie rondes door de gemeente Woensdrecht afgelegd.

Toppers

Al met al reden er nogal wat grote namen in het peloton. Sterren als drievoudig wereldkampioen Peter Sagan, oud Tour de France-winnaar Geraint Thomas en het Belgische toptalent Remco Evenepoel streden mee om de winst. En ook uit chauvinistisch oogpunt viel er genoeg te genieten met renners als Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen en Wilco Kelderman.

Toch was het een andere landgenoot die er met de winst van door ging. Samen met vijf andere vluchtte Taco van der Hoorn – die eerder dit jaar al een rit in de Giro won – al na zo’n tien kilometer na de start. Iedereen rekende erop dat het groepje nog teruggehaald zou worden door de sprintersploegen, maar niets bleek minder waar. Het peloton kwam te laat en het was de kopgroep die mocht sprinten voor de winst. Van der Hoorn bleek de sterkste.

Video: Vincent Krijtenburg