Huijbergen

Dumping van afval hennepteelt bij Huijbergen

Foto: Erik de Jonge (Twitter)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Vrijdag lag op de Schouwenlaan bij Huijbergen deze enorme hoeveelheid gedumpt afval, afkomstig van hennepteelt. Het leidt tot behoorlijk wat reacties op social media.

Boswachter Erik de Jonge, niet vies van een cynische opmerking, heeft de foto op Twitter van snedig commentaar voorzien: “Goeiesmorgens! De wietkwekers zijn ook weer uit de lockdown….” Vanzelfsprekend kan ie er niet écht om lachen. En ook bij de gemeente Woensdrecht zijn ze niet blij. Via Facebook roepen ze dan ook iedereen op informatie te delen die naar mogelijke daders en hennepkwekerijen kan wijzen. Tips kunnen worden doorgegeven aan de politie, via 0900-8844 of WhatsApp-nummer 06-12207006.

Uiteenlopende reacties

De reacties op Facebook en Twitter liegen er niet om en zijn opvallend divers. Van oproepen tot legalisering van wiet tot de conclusie dat er te weinig handhaving is, en van flinke straffen tot het creëren van een dumpplek voor dit soort afval, zodat in ieder geval de materialen niet in de natuur terecht komen en mogelijk zelfs deels hergebruikt kunnen worden. De gedumpte potaarde is zeer voedzaam en de plastic potten kunnen heel goed voor andere doeleinden worden ingezet.