Geen regio geselecteerd

Dun Tjappies winnen ‘Leutigste carnavalsplaatje van de streek’

Dun Tjappies

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Met maar liefst 46% van de stemmen hebben Dun Tjappies uit Tullepetoanestad dit jaar de titel gewonnen van het ‘Leutigste Carnavalsplaatje van de streek’. Verrekkes Blaauw uit Goirle werd tweede en Chef Soldaat uit Hoeven derde. Marco Aarden maakte de uitslag vrijdag bekend in ZuidWest in de Morgen op Zuidwest FM.

Tim van Dun Tjappies was blij verrast. “Dweilen in het Krabbegat samen met burgermeester Niederer was al een hoogtepunt voor ons dit jaar. Maar hier zijn we ook heel trots op. Dit gaat een hele mooie carnaval worden voor ons.”

Dun Tjappies bestaan dit jaar 10 jaar. En als opmaat naar hun 11 jarige jubileum heeft de band besloten om dit jaar op te treden voor nop. Althans, alle opbrengsten gaan dit jaar naar het goede doel. Ze willen graag kinderen met een hartprobleem een hart onder de riem steken. Al het geld dat de band ophaalt gaat direct door naar Stichting Hartekind. 

Het ‘Leutigste Carnavalsplaatje van de Streek’ werd dit jaar voor de derde keer gehouden. Eerdere winnaars waren Jose Sep en Willem van Wunnik.