Roosendaal

Duo gearresteerd na melding van schietpartij

Foto: Pixabay / Ichigo121212

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De politie heeft zaterdagochtend op de Bandeliersberg in Roosendaal een man en een vrouw aangehouden. De man zou na een verkeersruzie op de andere ruziemaker hebben geschoten. Of in elk geval gedreigd met een geladen pistool.

De schietpartij zou hebben plaatsgevonden rond 1.15 uur. Aanleiding was een aanrijding eerder zaterdagnacht. Op de Van Goghlaan was rond middernacht een automobilist tegen een geparkeerde auto gereden. Dit ontaardde later in een ruzie bij een woning aan de Bandeliersberg. Daarbij werd met een vuurwapen gedreigd.

De politie trof in de buurt van de woning de 2 auto’s aan die bij de botsing betrokken waren. In de aangereden auto zijn cocaïne en hennep gevonden. Een Roosendaler van 20 jaar vertelde dat er op hem was geschoten. Hij was niet gewond. Uit de woning kwam iemand die zei de bestuurder te zijn van de andere auto. Deze 27-jarige man uit Roosendaal is meegenomen.

Tweede aanhouding

Omdat de 20-jarige Roosendaler vertelde dat hij was bedreigd en beschoten, werd de woning aan de Bandeliersberg doorzocht. De politie vond een geladen pistool en heeft dat wapen in beslag genomen. In de woning was een Roosendaalse vrouw van 28. Ook zij is gearresteerd. Het stel is voor onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.