Roosendaal

Dutch Polar Bears organiseren Bevrijdingsroute door Roosendaal

Maarten Elst Maarten Elst

The Dutch Polar Bears gaat op zaterdag 30 oktober 2021 een Bevrijdingsroute door de gemeente Roosendaal organiseren. Het is die dag precies 77 jaar geleden dat de gemeente bevrijd werd. Met een groene stoet wil het haar Britse en Canadese bevrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog eren. Deelnemers uit Nederland en het buitenland zetten hun militaire voertuigen in om tot ‘een imposante groene stoet te komen’.

De groene Bevrijdingsroute is inmiddels uitgestippeld. Vanuit Nispen trekt de stoet naar Wouwse Plantage, Wouw, Moerstraten, Heerle, opnieuw Wouw om uiteindelijk ‘s middags door Roosendaal te rijden. Aansluitend volgt een ceremonie bij het Polar Bear Monument, vlak bij het Kadeplein in Roosendaal.

Fly-by Vliegend Museum Seppe

“Wat begon met een enthousiast idee gedurende de strenge coronamaatregelen, groeide uit tot een waar evenement van grote schaal. Tijdens de opzet van dit evenement is er actief nagedacht over de route”, zo laat de organisatie weten. Het belooft een spectaculaire dag te worden, geeft The Dutch Polar Bears aan. Onder meer een fly-by door het Vliegend Museum Seppe moet als kers op de taart dienen.

Meer informatie volgt via het Facebookevenement van The Dutch Polar Bears.