Geen regio geselecteerd

Duurzaamheidsprijs optochten Bergen op Zoom pas in 2019

Redactie Redactie

De nieuwe duurzaamheidsprijs, de zogenaamde BioBest Trofee, zal dit jaar toch niet worden uitgereikt bij Vastenavendoptochten in de gemeente Bergen op Zoom. De trofee, met bijbehorende geldprijs, wordt pas geïntroduceerd in 2019. Dat heeft het college van B&W besloten.

De BioBest Trofee is een prijs voor de meest duurzame en milieubewuste wagen die meerijdt tijdens de optocht in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat. Het voorstel werd in oktober vorig jaar gedaan door raadsleden Abdelaziz Danjaoui en Han Verbeem van de PvdA. Het voorstel werd met algemene stemmen aangenomen.

De trofee, met daaraan gekoppeld een geldbedrag, wordt dus pas voor het eerst uitgereikt in 2019. Als alternatief zal tijdens de prijsuitreiking van de Vastenavendoptocht van dit jaar een geldbedrag van € 1111,11 worden uitgereikt en verdeeld worden over diverse bouwclubs. Het college wil wel dat het geld wordt ingezet voor het stimuleren van het gebruik van duurzame en/of biobased grondstoffen. Dat zou kunnen doormiddel van workshops of andere faciliteiten voor de bouwclubs.