Roosendaal

Dwangsom voor illegale bouwwerkzaamheden in Roosendaalse Brugstraat

Foto: Christian Traets Fotografie

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De gemeente Roosendaal heeft de eigenaar van het pand aan de Brugstraat 57 de wacht aangezegd. Het gaat om een dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

In het pand zit Hotel Merks en voorheen was ook restaurant Adriatico hier gevestigd. In oktober 2020 diende nog een rechtszaak tegen die eetgelegenheid omdat de uitbater niet over de juiste papieren beschikte. Die is inmiddels met de noorderzon vertrokken. Ook openstaande schulden werden niet voldaan, waardoor de Italiaanse eettent eruit moest. Het faillissement is kort daarop uitgesproken.

Meer kamers

De eigenaar van het pand en hotel was recent nog in het nieuws. Vanwege z’n voornemen meer kamers te realiseren in het hotel, om zo het aantal gasten per ruimte te verlagen. Er verblijven met name Oost-Europese arbeidsmigranten en die willen steeds vaker niet meer met drie of vier op één kamer. Buurtpreventieteams gaven aan bezwaren te hebben tegen deze plannen. Ze vinden dat de eigenaar beter kan zorgen voor meer welzijn van zijn gasten, bijvoorbeeld door voorzieningen als recreatie aan te bieden.

Eind november werden de bouwactiviteiten al stilgelegd, de procedure rond een vergunningaanvraag loopt nog steeds. Toch is de eigenaar weer begonnen met verbouwen en dat pikt de gemeente niet. Hij is toentertijd schriftelijk geïnformeerd over de bouwstop maar houdt zich daar dus niet aan, is door een toezichthouder geconstateerd. Nu is hem te kennen gegeven dat het een boete van 25.000 euro oplevert als hij toch doorgaat met die activiteiten.

Lees ook: Mogelijk toch arbeidsmigranten in Brugstraat