Roosendaal

DWARS verovert Brabant en Zeeland

Ruben Bals

Kitty Joachems Kitty Joachems

Op de laatste zondag van januari trapte DWARS Brabant-Zeeland de lokale campagne af in buurthuis Keijenburg in Roosendaal. Een dag eerder startte de landelijke campagne. DWARS is de jongerenpartij van GroenLinks. Ruben Bals kijkt tevreden terug op het weekend. Bals is bestuurslid politiek en campagne bij DWARS Brabant-Zeeland. Hij is ook actief als burgerlid voor GroenLinks Bergen op Zoom.

De lokale campagne werd geopend door de Roosendaalse GroenLinks wethouder Klaar Koenraad. Vervolgens werden de lokale Dwarse kandidaten voorgesteld. Voor Brabant is dat Nordin Kole. Hij staat op de tiende plaats op de lijst van GroenLinks. Ay Lingh van der Spek-Thung staat als vijfde op de lijst voor Zeeland. Daar vormen GroenLinks en PvdA samen een lijst.

Wijk Burgerhout

Tijdens de aftrap in Keijenburg kregen belangstellenden uitleg over de waterschapsverkiezingen en de werking van Provinciale Staten. Het campagneteam deelde de inhoud van de online campagne en presenteerde de campagnematerialen. De dag werd afgesloten met een wandeling door de Roosendaalse wijk Burgerhout. Daar deelde DWARS flyers uit.

Het artikel gaat verder onder de foto.

De jongerenafdeling van GroenLinks deelt flyers uit in de Roosendaalse wijk Burgerhout

Grote problemen

Tijdens de campagne laat DWARS zien wat GroenLinks en in Zeeland GroenLinks/PVDA gaat doen om de leefomgeving groener socialer en inclusiever te maken. Bals is blij dat deze campagne in West-Brabant van start ging. “Juist omdat ik zelf, als West-Brabander, de grote problemen voel die hier spelen. Ik denk dan aan de gevolgen van klimaatverandering, de stikstofcrisis en de problemen rondom energiearmoede”, legt Bals uit. “Wij zijn klaar voor echte verandering en zullen daarom actief campagne gaan voeren voor onze DWARSe kandidaten in Provinciale Staten”, aldus Bals. In Brabant zijn er dertien kandidaten. In Zeeland één. Hij benadrukt dat de jongerenafdeling ook de DWARSe kandidaten voor de waterschapsverkiezingen steunt. “Wij hopen dat Brabant en Zeeland groen en rood kleuren, zodat er eindelijk iets gedaan wordt aan de grote problemen.”

Afgelopen week was Bals te gast in het Fractiehuis op ZuidWest FM om de campagne van DWARS verder toe te lichten. Beluister hier het hele interview.