Bergen op Zoom

Een megaklus voor Samen in de Regio: achtduizend taarten naar zorginstellingen

Dianne van Loenhout (foto links) en Anita Karremans. (Foto: ZuidWest Update)

Han Verbeem Han Verbeem

Een verrassing voor achtduizend medewerkers, cliënten en bewoners van zorginstellingen! Netwertwerkorganisatie Samen in de Regio deelt nog vóór de Kerst taarten uit. “Speciaal voor mensen die in deze tijd dit zo hard nodig hebben”, zegt directeur Anita Karremans. Samen met de chauffeurs van Mepavex gingen de gulle gevers al in alle vroegte op pad om alle taarten op de juiste plaatsen te bezorgen.

Door: Han Verbeem

Met palletten tegelijk zijn de gebaksdozen uitgeleverd in onder meer Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht. De klus wordt in twee dagen tijd geklaard, op woensdag 23 en donderdag 24 december, nét op tijd voor de Kerstdagen.

Exclusief gebak

Samen in de Regio had de taarten gekregen van de partnerorganisatie ‘Betrokken Ondernemers Breda’. Het feestgebak is afkomstig uit de boedel van de failliette banketbakkerij Maître Paul in Tilburg. “Eigenlijk waren de taarten bedoeld voor de export naar Japan”, aldus Karremans. Ze zijn van een hoge kwaliteit en het exclusieve gebak krijgt nu een goede bestemming.

Enorm blij

“Zowel onze medewerkers maar vooral ook de bewoners zijn echt enorm blij mee”, zegt Dianne van Loenhout. Zij is teamleider Dagbesteding bij het Lambertijnenhof in Bergen op Zoom. Deze instelling biedt onder meer voorzieningen met begeleid wonen voor mensen met een beperking. De attentie is een lichtpuntje in een moeilijke periode. Vanwege de coronacrisis zijn veel aciviteiten het afgelopen jaar niet doorgegaan en sinds de lockdown is ook het bezoek aan banden gelegd.

Behalve bij S&L Zorg, waartoe het Lambertijnenhof behoort, zijn ook taarten uitgedeeld bij WijZijn Traverse, zorginstelling tanteLouise, Anna voor Zorg, Stichting Vluchtelingenwerk, het Soepproject, WVS, en diverse zorgboerderijen.