Roosendaal

Een ontmoeting tussen werkgevers en werkzoekenden

Redactie Redactie

Het WerkgeverServicepunt West-Brabant van het Werkplein Hart van West-Brabant organiseerde donderdag 22 september een dag om werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar te brengen. In totaal maakten 26 werkgevers en 82 werkzoekenden kennis met elkaar. Ook zetten de 6 wethouders van de Werkplein-gemeenten deze dag hun netwerk in om werkgevers bekend te maken met het WerkgeversServicepunt.

De zesde editie van het uitzendplein vond plaats bij de WVS in Roosendaal. Hier presenteerde werkzoekenden zichzelf informeel aan diverse uitzendbureaus of bemiddelaars. 75 werkzoekenden maakten van de gelegenheid gebruik om zich bij diverse vacatures of branches van 14 werkgevers onder de aandacht te brengen. In de gemeente Moerdijk vond ‘Prettig gesprek’ plaats. Dit is een informele persoonlijke ontmoeting tussen 7 werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt en 12 werkgevers zonder CV’s of vacatures. Een gesprek van mens tot mens over hobby’s, interesses en werkervaringen.

De 6 wethouders gingen deze dag ook samen met adviseurs van het WerkgeversServicepunt op bedrijfsbezoeken. Dit om werkgevers te interesseren voor dit evenement. ”In het WerkgeversServicepunt hebben Werkplein, UWV, WVS en gemeentes in West-Brabant de handen ineen geslagen”, vertelt wethouder Hans Verbraak van de gemeente Roosendaal. ”Een loket waar werkgevers terecht kunnen voor antwoorden op personeelsvragen en hulp bij het aannemen van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met kennis van zaken en met de beschikking over het grootste werkzoekenden bestand van heel West-Brabant. En ook nog eens helemaal gratis.” vertelt de wethouder. ” Allemaal met als doel om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen.”