Roosendaal

Een watertappunt in elke wijk en dorp in Roosendaal

Redactie Redactie

Wethouder Saskia Schenk wil iedere wijk en ieder dorp in de gemeente Roosendaal voorzien van een openbaar watertappunt. Dit worden er 13 in totaal. De gemeente Roosendaal vindt water als onderwerp belangrijk en blijft werken aan waterbewustzijn. Roosendaal heeft op dit moment drie watertappunten, en binnenkort vier.

”In verband met de week van het water was 22 april 2015 professor Watersnor met een wateravontuur op de kinderboerderij Minnebeek. Toen kwam er een idee om een watertappunt te zetten voor de vele fietsers die hier langs komen.” vertelt Trudy Loontjens, initiatiefneemster. ”Tijdens het wijkspreekuur van buurtpreventie Minnebeek is het watertappunt ter sprake gemkomen en met dank aan Ad Feus van gemeente Roosendaal kon dit gerealiseerd worden.” sluit ze af.

Het ligt voor de hand om de watertappunten te plaatsen op locaties waar veel mensen komen: sport- en speelplekken, fiets-en wandelgebieden of een winkelgebied. De gemeente gaat mensen in wijken en dorpen actief benaderen om mee te denken over de beste plek voor een watertappunt. Suggesties indienen kan ook. Dit kan je door een mail te sturen naar Jack de Groot, [email protected].