Hoogerheide

Eerste deelnemers ontwerpwedstrijd Heemtuin melden zich

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De open dag van Heemkundekring Het Zuidkwartier in Hoogerheide heeft zaterdag de eerste 3 geïnteresseerden opgeleverd voor de ontwerpwedstrijd. Het gaat om een ontwerp voor de heemtuin.

Het Zuidkwartier hoopt de heemtuin te kunnen opknappen door een ontwerpwedstrijd te houden. Hoveniers en bedrijven uit de gemeente Woensdrecht kunnen meedoen. Zaterdag konden geïnteresseerden een kijkje komen nemen in de heemtuin. Ze konden ideeën opdoen en de grootte van de bloemperken opmeten.

Buxusmot

De heemtuin is hard aan vernieuwing toe. Afgelopen zomer is er veel schade ontstaan aan de buxushaag, toen de buxusmot neerstreek in de tuin. Het Zuidkwartier heeft de buxushaag moeten verwijderen, maar heeft niet genoeg geld om de tuin weer helemaal op te knappen.

Openbare wedstrijd

De heemkundekring heeft daarom een wedstrijd uitgeschreven onder hoveniers en bedrijven. Zij worden uitgenodigd een plan te bedenken om de tuin in ere te herstellen. Het ontwerp moet passen bij het heemhuisje en de tuin moet onderhoudsvriendelijk zijn.

Meedoen voor 31 januari

De wedstrijd is openbaar, dus iedereen mag meedoen. Plannen kunnen worden ingeleverd tot 31 januari. De ontwerpen worden beoordeeld door een jury. Daarin zitten een bestuurslid van Het Zuidkwartier, een lid van de werkgroep heemtuin en een deskundige op het gebied van tuinaanleg.