Wouwse Plantage

Eerste editie van De Pin Live: ‘Iedereen is welkom!’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Eén week later, en Stichting Kindercarnaval de Mastepinne uit Wouwse Plantage had in februari een groot feest kunnen geven. Maar de versoepelingen omtrent corona kwamen net te laat.  Dat gaat de stichting dubbel en dwars inhalen tijdens de eerste editie van De Pin Live, dat plaatsvindt op zaterdag 6 augustus.

Wat was het balen voor Stichting Kindercarnaval de Mastepinne, toen ze wéér hun bal af moesten blazen in februari. “We baalden zo, maar toen wisten we al: we gaan in de zomer een groot feest organiseren, om het in te halen,” vertelt organisator Erik van Turnhout. De keuze was dan ook snel gemaakt toen horecaondernemer Edwin Maas van de Commerce vroeg of de stichting wilde helpen met het organiseren van een feest tijdens het kermisweekend in augustus.

Alle ingrediënten

Erik en Edwin zaten een avondje met elkaar rond de tafel, en zo is De Pin Live tot stand gekomen. “Dat kwam voor ons goed uit natuurlijk. We zijn hartstikke blij dat we dit mogen organiseren.” Met tientallen vrijwilligers staat de carnavalsstichting zaterdag achter de verschillende bars. Zoals ze gewend zijn in februari, maar dan in hartje zomer. “We zijn super blij dat we alsnog een knalfeest kunnen organiseren.”

We hebben alle ingrediënten voor een mooie avond.

De Pin Live vindt plaats middenin het hart van Wouwse Plantage, naast het kermisterrein. “De Brabantse feestband De Fik Erin komt optreden”, vervolgt Erik. “Iedereen die langs wil komen is welkom”, vervolgt Erik. “Het is lekker in de buitenlucht. De weersvoorspellingen zijn goed. Er komt een leuke band. Alle ingrediënten voor een mooie avond denk ik zo.”

Aftrap

De aftrap van het feestweekend, dat duurt van 6 tot 9 augustus, is tijdens de kermis in Wouwse Plantage. Op zondag is er een braderie, op maandag een familiedag. Wielerronde de Hel van de Pin sluit het feestweekend op dinsdag af.