Bergen op Zoom

Eerste Nederlandse kledingswappunt in Bergen op Zoom van start

Redactie Redactie

Vrijdagmiddag is er in café Atelier in de Scheldeflat in Bergen op Zoom van start gegaan met kledingswap. Het eerste vaste kledingswappunt in Nederland werd officieel geopend door wethouder Andrew Harijgens.

 

Kleding die je zelf niet meer draagt, maar die nog wel goed is. Je zou deze kleding weg kunnen gooien, maar je zou er ook iemand anders blij mee kunnen maken. Dat dachten de initiatiefnemers van het kledingswappunt in Bergen op Zoom ook.

Swappunt

Kledingswap is eigenlijk kleding die je niet meer aandoet ruilen voor kleding die je wel leuk vindt. Voor ieder kledingstuk wat je inlevert bij het swappunt krijg je punten. Een broek levert vijf punten op en een paar mooie schoenen levert je tien punten op. Wil je een paar schoenen mee naar huis nemen dan moet je tien punten inleveren. Je puntentotaal wordt bijgehouden op een kaart. Kom je punten tekort dan leg je per punt één euro bij.

Ook in Rotterdam en Tilburg

De initiatiefnemers Laura, Monique en Lieke zijn op het idee gekomen door een reis van zes maanden waarbij ze alleen een koffer van tien kilo bij zich hadden. Zij zijn van mening dat veel mensen teveel kleren hebben of ze te snel wegdoen. Daarom zijn ze dit initiatief gestart. Binnenkort komen er nog twee swappunten in Rotterdam en Tilburg. Het punt in Bergen op Zoom is vooralsnog geopend op vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 15:00. Ze zijn nog opzoek naar vrijwilligers zodat ze vaker open kunnen.