Roosendaal

Eerste paal geslagen nieuwe woonwijk Stadsoevers

Redactie Redactie

Op donderdag 11 mei is de eerste paal geslagen van de nieuwe duurzame woonwijk Stadsoevers in Roosendaal. Het is een project van De Nieuwe Wipwei en de Pater Damiaanstraat. Het project bestaat uit stadswoningen met daarvoor een mooi aangelegd park waar voor jong en oud iets te beleven is.

Met de start van De Nieuwe Wipwei is de eerste nieuwbouw in Stadsoevers een feit. Wethouder Toine Theunis kreeg dan ook de eer om de eerst paal de grond in te boren. Dit met publiek dat voornamelijk bestaat uit kopers van de nieuwe huizen.

In de nieuwe Wipwei komen zo’n dertig woningen, waar nu al zo’n twintig woningen van verkocht zijn. “Alle woningen zijn in verschillende soorten en maten, dat maakt dit project erg leuk”, aldus Jan-Kees Fait, de projectontwikkelaar. De bouw zal zich uitbreiden tot 500 tot 600 woningen verdeeld vlakbij het centrum in Roosendaal. De Nieuwe Wipwei is een woonwijk dat zowel duurzaam, groen en centraal is.

Het project is voor in de bouwwereld erg snel gegaan volgens Fait. In juli is het bouwplan volledig uitgewerkt en in December stonden de eerste kopers al aan de deur. We verwachten het project binnen dit jaar af te kunnen ronden.

Foto: Wethouder Toine Theunis heit de eerste paal de grond in