Wouw

Eerste paal geslagen voor nieuw zorgcentrum in Wouw

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De bouw van een nieuw zorgcentrum in Wouw is donderdag officieel begonnen. Het nieuwe Leonardushof krijgt 48 woningen, een restaurant, een snoezelbadkamer, een activiteitenruimte en een kapsalon. Het nieuwe zorgcentrum komt op dezelfde plek als het oude Leonardushof: naast de kerk in het hart van Wouw.

Met een druk op een grote rode knop wordt de nieuwbouw gestart. Even verderop begint een enorme grondboor het gat te boren voor de eerste paal. Mart Cales kijkt er trots naar. Als jongste bewoner van Leonardushof in Wouw mocht hij de eerste paal slaan. Zogenaamd, benadrukt hij. “Ik zeg expres zogenaamd, omdat ik heel simpel op 2 knopjes heb hoeven drukken. Want ik had natuurlijk verwacht 1 of andere paal anderhalve meter-2 meter in de grond te moeten pleuren. Nou, het was een makkie.”

Van alle gemakken voorzien

Natuurlijk is er daarna champagne. Want een nieuw verzorgingshuis in het hart van Wouw is een feestje waard, vindt Els Molendijk. Zij is projectleider voor de nieuwbouw en vertelt hoe het nieuwe Leonardushof er uit gaat zien. “Naast de 48 woningen hebben we een groot restaurant waar de bewoners kunnen eten en waar ook mensen van buitenaf welkom zijn. We hebben diverse huiskamers waar mensen in een soort groepsverzorging opgevangen kunnen worden. We hebben een snoezelbadkamer, een activiteitenruimte, er komt een kapsalon. Dus eigenlijk van alle gemakken voorzien.”

Kapel blijft staan

Molendijk vindt het logisch dat het nieuwe Leonardushof op dezelfde plek komt te staan als het oude pand. “Het is gewoon een prachtige plek, in een mooi dorp. En we hebben goeie buren. Dus vandaar eigenlijk de keuze om ook weer terug te bouwen op hetzelfde plekje. Naast de kerk met onze eigen kapel. Die is ook blijven staan, dat was ook een wens van de bewoners dat de kapel zou blijven. En die hebben we dus nog.”

De bouw van het nieuwe Leonardushof in Wouw is donderdag officieel begonnen