Geen regio geselecteerd

Eerste Padelbanen in Roosendaal gerealiseerd

Redactie Redactie

Tennisvereniging Roosendaal start met het aanleggen van de eerste padelbanen in Roosendaal. Padel, de snelst groeiende nieuwe sport in Nederland, kun je vanaf maart 2018 spelen bij Tennisvereniging Roosendaal. De komende maanden wordt er hard gewerkt om twee nieuwe padelbanen te realiseren. De werkzaamheden worden morgen gestart. 

Padel staat voor spektakel! Zowel spelers als toeschouwers genieten van deze actieve, dynamische en laagdrempelige sport. Het is een combinatie van verschillende racketsporten en je speelt het altijd twee tegen twee. Het speelveld is een kruising tussen een tennis- en squashbaan. Het spel wordt gespeeld volgens de tennisregels, met als belangrijkste verschil dat je de bal ook via de wanden mag spelen. Het is snel, er is veel actie en de bal blijft lang in het spel. Juist daardoor is het dus een sport die gemakkelijk te leren is door jong en oud.

Toine Theunis, wethouder Sport, is erg ingenomen met de aanleg van de Padelbanen; “Wij staan achter het plan van de Tennisvereniging Roosendaal en willen het dan ook graag financieel ondersteunen. Dit past helemaal in ons beleid om bijzondere initiatieven uit de gemeenschap te faciliteren. Dat hebben we nu met meer sportverenigingen gedaan en dat valt bijzonder goed.”