Wouwse Plantage

Eerste record al binnen voor Hel van de Pin: grootste deelnemersveld ooit

Archiefbeeld Hel van de Pin.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De Hel van de Pin is nog niet eens begonnen, of de wielerkoers heeft het eerste record al te pakken. Er doen dinsdag 8 augustus namelijk meer dan 300 deelnemers mee aan de wedstrijd. En dat is bijzonder, want zoveel deelnemers is nog niet eerder voorgekomen. Er zijn deze 68e editie een recordaantal ploegen, en er is voor het eerst een damescompetitie in ‘groep 6’, de wedstrijd met 25 ronden.

Deze editie van de Hel van de Pin kent veel meevallers. Waar de organisatie hoopte op zo’n tien dames aan de start, komen er 25 vrouwen. Onder andere Demi de Jong, Rosalie de Wolf, Claudia Jongerius en andere (voormalig) profrensters gaan zich wagen aan ‘de hel’. Zonder versnellingen en zonder clips op de pedalen koersen zij over de onverharde Kolenbaan.

Ook de komst van nieuwe ploegen, zoals Van der Valk en een ploeg uit Zegge, helpt mee aan het record aantal deelnemers. Fietsploeg Pins Verzet rijdt een thuiswedstrijd met 60 renners, bijna een kwart van de deelnemers.

Wisseling in deelnemers

Eerder was aangekondigd dat huidig ploegleider voor Lidl-Trek Steven de Jongh deel zou nemen. Dat gaat echter niet door omdat hij geblesseerd is geraakt tijdens een training in Andorra. Bart Voskamp is zijn vervanger. Ook Moreno Hofland kan er waarschijnlijk niet bij zijn vanwege ziekte. De winnaar van vorig jaar, veldrijder Kelvin Bakx, en de vertrouwde gezichten ‘Snelle Jelle’ en Ward Bogaerd, zijn wél van de partij.

Programma

Om 1 uur ‘s middags start de dag met de Dikke Branden Race, dat onderdeel is van het Wielertalent van Roosendaal. Eerst start de categorie 8 tot en met 12 jaar. Om vijf voor half twee start de groep 13 tot en met 17 jaar. Dames van 18 jaar en ouder starten om 2 uur aan hun race, gevolgd door de heren van 36 jaar en ouder. Om 5 over 3 begint de spektakelrit, en de laatste groep, voor alle leeftijden, begint om kwart voor 4.

De Commerce Kruisland verzorgt de hele middag en avond het entertainment met verschillende artiesten en dj’s.