Roosendaal

Eerste Roosendaalse beweegbingo smaakt naar meer: ‘Gordijntjes gingen open’

Maarten Elst Maarten Elst

Een spelletje bingo is er de laatste weken niet meer bij voor de bewoners van de zorgflats in de Roosendaalse wijk Burgerhout. Sport Service Noord-Brabant en Wij Zijn Roosendaal brengen daar verandering in en komen met een heuse beweegbingo. Zo blijven de bewoners fit én blijven ze kans maken op leuke bingoprijzen.

Met twee grote geluidsboxen verschijnen de beweegcoaches op het grasveld tussen de Mimosaflat en Clemetisflat. Nieuwsgierige bewoners verzamelen zich op hun balkon. “Aangezien we allemaal thuiszitten en niet zomaar naar buiten kunnen of naar de bingo kunnen gaan, hebben we wat leuks bedacht”, vertelt beweegcoach Mandy Buijs van Sportservice Noord-Brabant (SSNB).

‘Smaakt naar meer’ 

“Mandy kwam met het idee, hier bij de Mimosaflat houden we de try-outs”, vertelt opbouwwerker Edwin Spitters van WijZijnRoosendaal. “Elke week doen we hier huisbezoeken, helpen we mensen die vragen hebben. De vrijwilligers zijn naar de Mimosaflat gekomen om ons bij de beweegbingo te helpen. Waar de gordijntjes de afgelopen weken dicht zijn gebleven, stonden er nu behoorlijk wat mensen op hun balkon. Ik zag ze genieten, dus het smaakt naar meer.”