Roosendaal

Eerste schop in de grond voor glasvezel in buitengebied Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Staatssecretaris Mona Keijzer heeft maandagmiddag de eerste schep in de grond gezet voor het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Roosendaal. Zodra er 575 geïnteresseerden zijn voor een aansluiting, gaan de werkzaamheden echt van start.

Tot een week geleden voerden zowel Buiten Gewoon Snel van het ondernemersechtpaar Heijnen uit Heerle als Glasvezel Buitenaf uit Almelo campagne voor de aanleg van glasvezel in het Roosendaalse buitengebied. Om het netwerk rendabel te krijgen, moet 50% van de inwoners en bedrijven in het buitengebied zich aansluiten. Dat risico was voor beide partijen te groot en daarom namen ze vorige week het besluit samen te gaan werken.

Sterkte

“We hebben elkaar kunnen vinden en we gaan van elkaars sterkte gebruik maken”, zegt Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel Buitenaf. Silvia Heijnen van Buiten Gewoon Snel sluit zich daarbij aan. “Wij kennen heel veel mensen in het buitengebied, omdat wij daar de schotelantennes hebben aangelegd. Wij kennen ook de problemen van het gebrek aan internet of super traag internet”, vertelt Heijnen.

Bijeenkomsten

Glasvezel Buitenaf en aannemersbedrijf Spitters gaan straks het netwerk aanleggen en Buiten Gewoon Snel van Heijnen verkoopt de abonnementen en fungeert als servicepunt. “De teller staat nu op 60 aanmeldingen en we hebben er 575 nodig om echt te kunnen starten”, legt Heijnen uit. “Maar we gaan deze week heel hard ons best doen om dat te halen. We hebben bijeenkomsten georganiseerd om iedereen de kans te geven nog een keer te komen praten”.

Supersnel internet

De planning is nu dat er gestart wordt rond de bouwvak. Heijnen: “Er zijn nu een aantal ploegen bezig in het buitengebied van Rucphen. Die kunnen dan een doorstart maken in Roosendaal.” De twee partijen denken een jaar nodig te hebben voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. “Binnen aanzienbare tijd kan iedereen in het buitengebied genieten van supersnel internet”.