Roosendaal

Eerste vaccinaties voor Bravis-medewerkers: ‘95% heeft zich al aangemeld’

Mirande Zaalberg krijgt als eerste Bravis-medewerkster het coronavaccin. © Bravis Ziekenhuis

Maarten Elst Maarten Elst

In navolging van de eerste landelijke vaccinatie zijn ook de medewerkers van Bravis begonnen met elkaar in te enten tegen het coronavirus. IC-verpleegkundige Mirande Zaalberg was de eerste die exact om 13:48 uur het eerste coronavaccin kreeg toegediend. Volgens een woordvoerder van Bravis ziekenhuis hebben alle zorgmedewerkers een uitnodiging in de brievenbus gekregen en heeft 95% zich al direct aangemeld voor een inenting.

Door: Kimberley Mies

Woensdag 6 januari gaat de geschiedenisboeken in als de dag van de eerste vaccinatie in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal. Medewerkers van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal kunnen zich laten inenten met het coronavaccin BioNTech/Pfizer. Volgens woordvoerder Jan Willem van Bodegom hebben medewerkers een uitnodiging ontvangen om zich te laten vaccineren en is de bereidheid voor een prik vrij groot. “95% van alle werknemers heeft zich gemeld”, aldus Van Bodegom.

Vaccineren

“Op de eerste vaccinatiedag zijn zo’n honderd zorgmedewerkers gevaccineerd”, laat de woordvoerder weten. In totaal krijgt het ziekenhuis over de komende dagen 88 flacons. Uit elke flacon kunnen vijf tot zes vaccins gehaald worden. ,,Er kunnen steeds twee zorgmedewerkers tegelijk ingeënt worden. Zij krijgen achteraf een vaccinatiebewijs en het advies een kwartier te gaan zitten om een eventuele allergische reactie uit te sluiten.”

Voorbeeld volgen

Mirande vindt het bijzonder dat zij als eerste in West-Brabant is gevaccineerd tegen corona. “Als IC-verpleegkundige heeft ze met eigen ogen gezien hoe het is om een ernstige vorm van corona te hebben. Ze hoopt daarom dat veel mensen haar voorbeeld zullen volgen”, aldus Van Bodegom.