Roosendaal

Eerste zonnepark in Roosendaal wordt 30 hectare groot

Redactie Redactie

Roosendaal krijgt binnenkort een zonnepark met burgerparticipatie. Dat heeft wethouder Klaar Koenraad bekendgemaakt. De zonnepanelen worden geplaatst tussen de Holderbergsedijk, de Nieuwe Roosendaalsche Vliet en de Evertkreekweg. Het gaat om dertig hectare oppervlakte. DIEPP Solar uit Etten-Leur zal de zonnepanelen gaan aanleggen.

Wethouder Klaar Koenraad vertelt dat het zonnepark de gemeente veel gaat opleveren. “Door de zonneakker kan er 19.500 ton CO2-uitstoot worden voorkomen.” Het aanvragen van de vergunning werd in april 2018 gedaan, nu is die vrijgegeven. Wanneer de zonnepanelen worden gezet, is nog niet bekend. “Het is aan de initiatiefnemer om te bepalen wanneer het wordt aangelegd. Het liefst zo snel mogelijk, maar wij wachten het rustig af.”

Proces

Jaarlijks zullen de zonnepanelen 30 miljoen kWh opbrengen, waar ongeveer 10.000 huishoudens op kunnen draaien. Het college van burgemeester en wethouders wil aan deze plannen meewerken en vraagt de gemeenteraad nu een zogeheten verklaring van geen bedenkingen. Koenraad: “Als de raad die verklaring afgeeft, kan er eventueel een bezwaarschrift ingediend worden. Daarna kan DIEPP Solar beginnen met de aanleg.”