Roosendaal

Effectieve behandeling van diabetes met Nationale Diabetes Challenge

Wandelende deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge

Deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge in 2019

Redactie Redactie

Zo’n 25 mensen uit Roosendaal doen sinds begin april mee met de wandelchallenge van de Nationale Diabetes Challenge. De wandeling is bedoeld om de kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen die lijden aan diabetes.

De wandelchallenge is opgezet door beweegcoaches Demy Weertman en Mandy Buijs in samenwerking met de huisartsenpraktijken Kroevenpoort en Kennedylaan. In april is er gestart met een rondje van 400 meter om te kijken wat elke deelnemer fysiek aankan. Vervolgens is er een groep gevormd voor de rustige wandelaars en eentje voor de snelle lopers.

Begeleiding

Demy en Mandy zijn er iedere week bij om één van de twee groepen te begeleiden. Ook de huisartsen van de huisartsenpraktijken wandelen mee. Daarnaast zijn er fysiotherapeuten, diabetesverpleegkundigen en diëtistes aanwezig om de deelnemers over van alles te informeren.

Eindloop

De Nationale diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor foundation. Zij hebben met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. Op 28 september wordt de Diabetes Challenge afgesloten met de Nationale Eindloop in Den Haag. Ook de deelnemers uit Roosendaal doen mee aan deze eindloop.