Roosendaal

Egelopvang Roosendaal laat 3000e geredde egel vrij

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het was maandag nog even onwennig voor Judith om weer los in het gras te lopen. Al die mensen en camera’s om haar heen maakte haar ook wat schrikachtig. Maar al gauw had Judith haar draai gevonden, snuffelde hier en daar aan wat blaadjes en scharrelde daarna door de bosjes weg: haar vrijheid tegemoet.

Judith is een egel. Niet zomaar een egel: Judith is de 3000e egel die wordt uitgezet door de familie Scheeres. Dré en Conny Scheeres hebben al 20 jaar de Stichting Egelopvang Roosendaal. Zieke en zwakke egeltjes worden door hen en hun vrijwilligers verzorgd tot ze terug de natuur in kunnen. Zo ook Judith, die een paar maanden geleden in slechte conditie werd binnengebracht.

Vernoemd naar vindster

Het egeltje is vernoemd naar de vrouw die haar vond: Judith Dam. Dam zag dat het niet goed ging met de egel en bracht het beestje naar de familie Scheeres. Als veganistische dierenactivist voelde Dam zich meteen thuis bij de egelopvang en ze besloot er vrijwilliger te worden. Ze heeft egeltje Judith verzorgd tot aan de winterslaap. En nu het lente is en Judith weer wakker en helemaal opgeknapt is, is het tijd haar los te laten.

Tuin van Mariadal

De familie Scheeres koos een mooie plek voor Judith om terug de natuur in te gaan: de prachtige tuin van voormalig klooster Mariadal in Roosendaal. Wethouder Toine Theunis mocht het egeltje vrijlaten, onder het oog van vrijwilligers en natuurlijk de vele camera’s. En dan nu maar hopen dat Judith de egel nog lang en gelukkig leeft.

Wil je ook iets doen voor egels? Op de website van Stichting Egelopvang Roosendaal vind je niet alleen informatie over hun vrijwilligerswerk, maar ook wat je zelf kunt doen om egels te helpen.