Roosendaal

Eigenaar Chagall niet onder de indruk van negatieve online beoordeling NVWA

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Eigenaar Patrick Oosterbos blijft er relaxed onder. Zijn Roosendaalse grandcafé Chagall staat op een door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gepubliceerde lijst, met een aantekening over de hygiëne. Volgens de ondernemer klopt er niet veel van het overzicht.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

Oosterbos werd door meerdere mensen gewezen op de lijst, onder meer na een publicatie van Omroep Brabant. In eerste instantie waren er in onze provincie tien adressen niet op orde, volgens de NVWA, maar dat werd al snel bijgesteld.

Niet compleet

Sinds 1 september publiceert het onder het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vallende orgaan een online overzicht van eetgelegenheden in Nederland. Het idee is dat mensen in kunnen zien waar ze met een gerust hart kunnen gaan eten. De lijst blijkt echter verre van compleet en is ook niet up-to-date.

Al lang opgelost

Na de nodige protesten vanuit de horecasector werd het overzicht al een dag na publicatie aangepast. Van de tien Noord-Brabantse adressen bleven er nog maar vier over. Eén ervan is Chagall, in Roosendaal. Uitbater Oosterbos is niet heel erg onder de indruk. In een kort telefonisch interview vertelt hij dat er in februari inderdaad wat ongeregeldheden waren gevonden achter een vaatwasser.

Er zijn wat aanpassingen gedaan en bij een nieuwe controle in juli werd alles oké bevonden. Hij is dan ook zeer verbaasd dat de NVWA, die beweert resultaten binnen twee weken te publiceren, zijn grandcafé nog altijd een negatieve beoordeling geeft online. Het zegt volgens hem iets over de werkelijke betrouwbaarheid van de lijst, waar ook een hele hoop eetadressen helemaal niet op staan. De bedrijfseigenaar wijt het aan de onderbezetting van de controlerende instantie en belooft dat mensen met een gerust hart bij Chagall kunnen komen eten.