Bergen op Zoom

Eigenaar escaperoom maakt zich weinig zorgen om verkoop pand

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Om de begroting op orde te krijgen stoot de gemeente Bergen op Zoom in hoge versnelling gebouwen af. Eén van de gebouwen die te koop staat is de Kortemeestraat 18. De gebruiker van dat pand –Escaperoom 0164– maakt zich weinig zorgen.

De escaperoom van Antal Bekendam bevind zich sinds februari 2019 in het pand in de binnenstad van Bergen op Zoom. Pal achter het oude stadhuis van Bergen op Zoom. Het pand gaat via een externe makelaar in de verkoop en staat op een lijst met 15 andere af te stoten objecten die nu nog in het bezit zijn van de gemeente.

Huurcontract

Bekendam werd telefonisch op de hoogte gebracht van het voornemen van de gemeente om de locatie te verkopen. De communicatie was goed, en ook zijn huurcontract blijkt goed te zijn. Zo goed zelfs dat hij zich geen zorgen maakt over het voortbestaan van zijn bedrijf. “Bij een eventuele verkoop gaat het huurcontract gewoon over naar de nieuwe eigenaar. Wat dat betreft kunnen we altijd om de tafel zitten als er iets aangepast moet worden aan het contract. Verlengen, aanpassen, inkorten of stoppen”, zegt Bekendam.

Coronasluiting

Bekendam houdt zich meer bezig met de aanstaande opening van zijn zaak. Sinds 15 december zijn de deuren van de Escaperoom gesloten in verband met de corona lockdown. Wanneer de deuren weer open mogen weet hij niet. Hij hoopt en verwacht nu eind mei open te kunnen, tegelijk met de theaters en bioscopen. Ondanks dat de sluiting houdt hij het hoofd boven water en staat hij in de startblokken.