Wouwse Plantage

Eigenaar partycentrum en politie betrappen inbreker op heterdaad

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De eigenaar van een voormalig partycentrum in Wouwse Plantage heeft samen met de politie een inbreker op heterdaad betrapt. De verdachte sloeg nog op de vlucht, maar gaf zich over toen de politie een hond wilde inzetten om hem te pakken.

Door: Bianca van Vugt

Een man van 57 uit Bergen op Zoom is donderdagmiddag op heterdaad betrapt bij een inbraak in Wouwse Plantage. Hij heeft ook een bekentenis afgelegd. De inbraak was in een voormalig partycentrum aan de Zoomvlietweg in Wouwse Plantage. De eigenaar kreeg een inbraakmelding binnen en waarschuwde de politie.

De eigenaar is samen met agenten bij het partycentrum gaan kijken. Ze zagen een man wegrennen en in de bossen verdwijnen. De politie heeft er daarom een politiehond bijgehaald. Agenten waarschuwden de verdachte dat de hond losgelaten zou worden als hij niet tevoorschijn zou komen. Dat risico wilde de man blijkbaar niet lopen. Hij kwam de bossen weer uitlopen en liet zich arresteren.

De politie vond gereedschap en twee tassen met spullen uit het voormalige partycentrum. Dat is allemaal in beslag genomen. De verdachte bleek een man te zijn van 57 uit Bergen op Zoom. Hij is verhoord en heeft een bekentenis afgelegd. Daarna is hij voorlopig weer vrijgelaten.