Roosendaal

Eigenaar wil oude V&D-complex Roosendaal slopen

Roselaarplein volgens de plannen van Syntrus Achmea

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Vastgoedbedrijf Syntrus Achmea onderzoekt of het oude winkelcomplex aan het Roselaarplein in Roosendaal gesloopt kan worden. Dat gebeurt in opdracht van de eigenaar, het pensioenfonds PME.

In het winkelcomplex aan het Roselaarplein en de Dr. Braberstraat zaten vroeger onder andere de V&D en de Kijkshop. Een deel van de winkels is tijdelijk verhuurd, maar een groot deel van de winkels in het complex staat leeg.

Minder winkels, meer woningen

In de eerste plannen van Syntrus Achmea gaat het complex tegen de vlakte om plaats te maken voor kleinere winkels en ruim 200 woningen. Winkels alleen nog op de begane grond en een paar woonlagen daarboven. De woningen zouden een combinatie worden van huur- en koopappartementen. Ook zouden er dan overdekte parkeerplaatsen komen.

Pas eerste ideeën

Erik van der Struijs, Manager Marketing & Communicatie bij Syntrus Achmea, benadrukt dat het pas om prille plannen gaat. “Het is te vroeg om er al op in te gaan, de plannen kunnen nog veranderen.” Volgens Van der Struijs moet er eerst nog veel overlegd worden met alle andere partijen, zoals de gemeente Roosendaal en andere ondernemers in het complex.